Besøk oss på LinkedIn

BLÅ 2015

Innovasjon og Kråketing

Det er blitt en solid tradisjon. Nok en gang samlet vi samarbeidspartnere, kunder og venner på BLÅ.

Værgudene var ikke helt med oss i år, men det er mye varme i hyggelig samvær med nye og gamle bekjente! Temperaturen inne under innovasjonsforedraget og ikke minst Kråketinget var det ingen ting å si på.

I år hadde vi invitert Utviklingsfondet til oss. De åpnet kvelden med sterke historier fra situasjonen i Nepal. Vi har jobbet sammen med Utviklingsfondet i deres prosjekter i Nepal i mange år, så vi føler dette nært og sterkt! Vi slutter oss helhjertet til deres appell om å bidra til nødhjelpsarbeidet og det omfattende gjenoppbyggingsarbeidet som vil følge i Nepal

 

Kveldens foredrag

Når innovasjonsguru Stig Roar Wigestrand entret scenen og satte fokus på at faktiske behov må være drivere for utvikling av nye og bedre løsninger, var tankespranget ikke så langt til behovet for innovasjon i humanitære nødsituasjoner, og kanskje – forhåpentligvis – er det der og da effektive løsninger tvinger seg fram.

Eksemplene Wigestrand benyttet for å illustrere innovasjonsutfordringer var imidlertid fra mer hjemlige omgivelser, og fikk oss også til å riste på hodet og le oppgitt!

Stig Roar Wigestrand er en av Norges fremste rådgivere og foredragsholdere på innovasjon. Han har doktorgrad i improvisasjon og er en internasjonalt anerkjent jazzfiolinist. Curtis Carlsen's «The Five Disciplines of Innovation»: Behov – Kundeverdi – Pådriver – Team – Forankring, ble løftet til nye høyder av fengende toner. Med seg hadde Wigestrand to gode venner og musikere, Per Einar Watle på gitar (kjent bl.a. fra Christianssand String Swing Ensemble) og Per Mathisen på bass (spilt bl.a. med Dance With a Stranger, Ensemble Denada, Alex Acuna fra Weather Report). Og med Wigestrand selv på førstefilolin ble dette et engasjerende foredrag!

 

Konserten

BLÅ kjentes som et selvfølgelig sted for Kråketing! Og etter litt mat og noe i glasset, livlig prat og mingling, var det klart for nettopp det: Kvam & Hammerøs Kråketing! Og det er ikke småtterier når disse stiller på «tinget»: Arild Hammerø (gitar, vokal), Morten Kvam (bass, vokal), Aleksander Ksotopoulos (trommer), Hayden Powell (trompet), Erik Johannessen (trombone), Hanna Paulsberg (tenor sax), Haakon-Marius Pettersen (tangenter).

«Varm heksegryte for kalde norske netter!», sier de selv. Ja, det skal være visst!! ......«Vi ser det tynne sløret mellom mellom liv og død når det samles til kråketing over hele verden, og Arild Hammerø og Morten Kvam maner frem ånder, voodoo og groove når de tømmer smaker fra Vinland og Machu Picchu i sin norske heksegryte. De er kjent for å leke med krydder fra afrikansk musikk i bandet Atlanter, og denne gangen tar de en solid dose bønnestuing fra Louisiana og en neve kakaofrukt fra Amazonas som de støter i sin musikalske morter. Chaga, fluesopp og løvetann drysses lett over dansegulvet.

La musikkens bål lyse opp ditt mørke indre og jage de gamle kråkene ut i veaskog. Med gnomdans, Odins ravner og demonutdriving ønsker vi deg en rensende kveld i varmen av egen selvransakelse".

Vi fikk det hele, renset og beriket med innovasjonslyst, ved bredden av en flomstor Akerselv!

 

Takk til alle som deltok!

 

 

Se også Morten Kvam og Arild Hammerø koker Voodo Soup

Våre konsulenterKlikk på ønsket konsulent for presentasjon/kontaktinformasjon